Երբ իմանաք այս հավի մսի պատրաստման համեղ մեթոդը, դուք այլևս ուրիշ բաղադրատոմսեր չեք օգտագործի
ՖՈՏՈՀնարավոր է, որ դուք արդեն տեղյակ եք Hasselback կարտոֆիլից և շատերը միգուցե արդեն փորձել են պատրաստել այն։
Օրիգինալ բաղադրատոմսը պարունակում է կտրտած կարտոֆիլ, սակայն մինչև վերջ չէ, այլ կտրտած հատվածները լցոնած են պանրով, յուղով և այլ մթերքներով։
Սակայն այս բաղադրատոմսը պետք չէ սահմանափակել միայն կարտոֆիլով։ Օրինակ՝ դուք կարող եք պատրատել հավի միսը նույն կերպ և դուք կարող եք այն լցոնել տարբեր համեղ մթերքներով։
Այս բաղադրատոմսը թույլ կտա ձեզ պատրաստել համեղ ընթրիք։
Բաղադրիչներ՝
- 1 հավի կրծքամիս,
- ¼ բաժակ կաթնաշոռ,
- ½ բաժակ թարմ սպանախ,
- 1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ,
- պապրիկա,
- եփած աղ,
- պղպեղ։
Պատրաստման եղանակը՝
Միացրեք ջեռոցը 200 աստիճան Ցելսիուս։ Այնուհետև ավելացրեք կաթսայի մեջ ձիթապտղի յուղ, ավելացրեք սպանախ և պատրաստեք այն 3-5 րոպեի ընթացքում։ Հետո խառնեք կաթնաշոռը մոտավորապես 1 րոպե, իսկ հետո թողեք մի կողմ, որպեսզի սառչի։
Այնուհետև կտրտեք հավի կրծքամիսը, այնպես, որ նրանց մեջ տարբերությունը լինի 1 սմ, չկտրտելով դրանք մինչև վերջ, մոտավորապես 75%-ը (ինչպես ցույց է տրված նկարում)։ Ավելացրեք խառնուրդին կաթնաշոռը և սպանախը մսի կտրվածքների մեջ։
Լրացրեք այս ամենը աղով և պղպեղով և վերևից շաղ տվեք պապրիկան, որպեսզի բարելավվեք բույրը և գույնը։ Դրեք ջեռոցի մեջ 20-25 րոպե, մինչև հյութը կդառնա թափանցիկ, իսկ պանիրը ամբողջովին հալվի։