20 մթերք, որոնք «անխղճորեն» այրում են ճարպերը. նիհարելու համար սոված մնալու կարիք չկա
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԻդեալական կազմվածք ունենալ երազում է յուրաքանչյուրը: Հայտնի է, որ դրա համար անհրաժեշտ են ֆիզիկական ծանրաբեռնվածություն և պլանավորված սնունդ: Բոլոր նրանց համար, ովքեր այս պահին զբաղված են նիհարելով, այս 20 մթերքները կդառնան երջանիկ գտածո: Եվ դա ամենևին էլ միֆ չէ:
Այս մթերքներն օգնում են արագացնել նյութափոխանակությունը և դուրս բերել օրգանիզմից ավելորդ հեղուկը, կարգավորում մարսողությունը: Դրանք բոլորը նպաստում են ճարպերի այրմանը:
1. Կաթնաշոռ, կեֆիր, յոգուրտ։ Կալցիոտրոլը հորմոն է, որն օգնում է բջիջներին ազատվել ավելորդ ճարպից և այն առկա է կաթնամթերքներում: Ոչ յուղոտ կաթնամթերքները գտածո են բոլոր դիետա պահողների համար: Դրանք պարունակում են շատ սպիտակուցներ, իսկ սպիտակուցային ուտելիքները պետք է կազմեն նիհարել ցանկացողների հիմնական սննդակարգը:
2. Իմբիր։ Եթերային յուղերը, որոնք պարունակվում են իմբիրում, նպաստում են ստամոքսահյութի արտադրմանը: Դա օգնում է օրգանիզմին ծախսել ավելի շատ էներգիա, այրել ճարպային բջիջները: Այն նաև լավ ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա:
3. Կաղամբ։ Կերեք բոլոր տեսակի կաղամբները, դա շատ օգտակար է նիհարելու համար: Սպիտակ, գունավոր կաղամբ և բրոկոլի, բոլոր տեսակները լավ են: Կաղամբը պարունակում է շատ մանրաթելեր, իսկ դրանք օգնում են օրգանիզմից դուրս բերել բոլոր ավելորդ նյութերը: Այն նաև շատ քիչ կալորիաներ է պարունակում:
4. Վարունգ։ Քիչ կալորիաներ, շատ ջուր. ահա թե ինչն է կարևոր վարունգի մեջ: Այն խոնավացնում է օրգանիզմը ներսից և հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր մշտապես մարզվում են: Նիհարելու համար պետք է խմել շատ հեղուկ, օրգանիզմը հագեցնել հեղուկով, և վարունգը հիանալի լուծում է այդ խնդիրը:
5. Դարչին։ Դարչինը իջեցնում է շաքարի քանակը արյան մեջ և դա օգնում է ճարպերի կուտակմանը: Ավելացրեք դարչին ըմպելիքների մեջ` թեյ, սուրճ, նույնիսկ կեֆիր:
6. Գրեյպֆրուտ։ Այն պարունակում է մեծ թվով C վիտամին և իջեցնում է ինսուլինի քանակն արյան մեջ: Եթե ուզում եք, որ գրեյպֆրուտն օգնի ձեզ ազատվել ճարպերից, կերեք այն դառնահամ թաղանթով: Հենց դրանում են պարունակվում ճարպերը այրող հիմնական նյութերը:
7. Կանաչ թեյ։ Կանաչ թեյը տաքացնում է օրգանիզմը, նպաստում սննդի արագ մարսողությանը: Նատուրալ թիամինը, որը կա կանաչ թեյում, օգնում է ոչ միայն այրել մաշկի ներքո գտնվող ճարպերը, այլ նաև ներքին օրգանների շուրջ կուտակվող ճարպը:
8. Ջուր։ Ջուրն օգնում է չափից շատ չուտել և օրգանիզմից դուրս է բերում աղերը: Որքան շատ եք ջուր խմում, այնքան հեշտ եք նիհարում, սա պետք է միշտ հիշել:
9. Ազնվամորի։ Ի տարբերություն այլ հատապտուղների՝ ազնվամորին պարունակում է շատ քիչ կալորիաներ, նպաստում ստամոքսահյութի արտադրմանը: Այն օգտակար է ուտել սնվելուց հետո:
10. Մանանեխ։ Կծու ուտելիքը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը: Օգտակար է ուտել միսը և ձուկը մանանեխով, ավելացնել այն աղցանների վրա:
11. Նարինջ։ Նարինջը հարուստ է մանրաթելերով, դրա շնորհիվ հեշտ է արագ կշտանալ: Բոլոր ցիտրուսային մրգերը եթերային յուղերի և ֆլավոնոիդների շնորհիվ ստեղծում են լավ պայմաններ ճարպերի այրման համար:
12. Նուշ։ Նուշը մարսվում է օրգանիզմի կողմից 40 տոկոսով: Մնացած ճարպերը, որոնք մտնում են նրա բաղադրության մեջ, չեն մարսվում: Յուրացվում է միայն սպիտակուցը:
13. Ծովաբողկ։ Ծովաբողկը, ինչպես մանանեխը, շատ օգտակար է բարդ սննդամթերքի մարսողության համար:
14. Լոբի։ Լոբին պարունակում է շատ սպիտակուցներ, իսկ սպիտակուցային ուտելիքն այն է, ինչ պետք է նիհարելու համար:
15. Կոկոս։ Կոկոսի հյութը ոչ միայն լի է օգտակար միկրոտարրերով, այլ նաև ուժեղացնում է մարսողական գործընթացը:
16. Արքայախնձոր։ Օգնում է արագ հագենալ, բարձրացնում է ստամոքսահյութի ակտիվությունը: Նիհարելու համար լավագույն դեսերտներից մեկն է:
17. Պապայա։ Այս միրգը հիանալիորեն ճեղքում է լիպիդները: Օգտագործեք այն ուտելուց առաջ և հետո: Դրանում պարունակվող ֆերմենտները կօգնեն ձեզ նիհարել:
18. Կարմիր գինի։ Կարմիր գինին պարունակում է ռեսվերատոլ ֆերմենտը, որը դանդաղեցնում է ճարպի առաջացումը: Ուտելուց հետո կես բաժակ կարմիր գինի շատ օգտակար է:
19. Խնձոր և տանձ։ Մաքրում են աղիները, արագորեն հագեցնում են մանրաթելերի շնորհիվ, պարունակում են քիչ կալորիաներ:
20. Վարսակ։ Օգտակար է ստամոքսի և աղիների համար, իսկ ճարպերի այրման համար շատ կարևոր է օգտագործել այնպիսի սնունդ, որը կարգավորում է դրանց աշխատանքը:
Շարունակությունը՝ ԱՅՍՏԵՂ