Պետք է շատ սեխ ուտել և ահա, թե ինչու. սեխի բուժիչ, օգտակար հատկությունները
ՖՈՏՈՍեխի օգտակար հատկությունները
Սեխի առողջության նպաստների ցանկը համարյա անվերջ է: Սա հիմնականում օրգանական ջուր է, օսլա և շաքար, սպիտակուցներ և ածխաջրեր, դիետիկ մանրաթելեր, ինչպես նաև վիտամիններ, կալիում, մագնեզիում, ֆոլաթթու, ֆոսֆոր, կալցիում և այլն:
Սեխը պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆոլաթթու (վիտամին B9):
Մարդու առողջության համար ևս մեկ վիտամին, արժեքավոր (կամ, ավելի պարզ, անգնահատելի), վիտամին C է: Այս վիտամինի բարձր պարունակության պատճառով սեխը օգնում է մեր մարմնին դիմակայել ցրտերին և զգալ հիանալի ամբողջ աշունը:
Ինչ այլ օգտակար հատկություններ ունի սեխը: Դրա մեջ սիլիկոնի առկայության շնորհիվ այն բարելավում է մազերի և մաշկի վիճակը: Երկաթ (և սեխի մեջ դրա քանակությունը շատ ավելին է, քան, օրինակ, ձկների և կաթի մեջ) — կբարձրացվի հեմոգլոբինը:
Ի դեպ, չնայած գույնին, սեխի մեջ ավելի շատ բետա-կարոտին կա, քան գազարի:
Մագնեզիումը ծայրաստիճան օգտակար է և, առհասարակ, անփոխարինելի է սրտի մկանների համար: