8 մթերք, որոնք օգտակար են տեսողության համար
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ8 մթերք, որոնք օգտակար են տեսողության համար
Past.am-ն առանձնացրել է առավել կարևոր մթերքները, որոնք անհրաժեշտ է ներառել սննդակարգում տեսողությունը բարելավելու համար: Այս մասին հայտնում է naturallivingideas.com/foods -ը:
Դդում
Դդումի հարուստ է C, A, B1, B2 վիտամիններով և ցինկով: Դդումը ևս պահպանում է օգտակար բաղադրիչները նույնիսկ ջերմամշակման ենթարկվելուց հետո:
Կանաչ տերևավոր բանջարեղեն
Կանաչ բանջարեղենը հարուստ է լյութեինով, որը շատ կարևոր է աչքերի առողջության համար, պարունակվում է ակնաբյուրեղում և ցանցաթաղանթում:
Գազար
Հարուստ է մեծ քանակությամբ վիտամիններով և հատկապես տեսողության համար օգտակար A վիտամինով: Շնորհիվ բետա-կարոտինի պարունակության, այն նպաստում է հատկապես տեսողության սրության լավացմանը: Եթե ցանկանում եք, որ արդյունքն առավել ստացված լինի՝ գազարով և թթվասերով աղցան պատրաստեք, կամ խաշեք այն սերուցքի հետ միասին:
Սոխ և սխտոր
Տարբեր կերակրատեսակներին այս մթերքներն ավելացնելով, Դուք կօգնենք Ձեր տեսողությանը վերականգնել հստակությունը, ճշգրտությունը:
Վառ մրգեր և բանջարեղեն
Աչքերի ցանցաթաղանթին անհրաժեշտ է А վիտամին՝ գիշերային տեսողության համար: Ավելի շատ վառ մրգեր և բանջարեղեն օգտագործեք, ինչպիսիք են՝ գազարը, քաղցր կարտոֆիլը, մանգոն, պապայան և բուլղարական պղպեղը, քանի որ բետա-կարոտինի՝ սննդանյութի, որն օրգանիզմում վերածվում է վիտամին А-ի, լավ աղբյուր են:
Դդում
Դդմի բաղադրության մաս կազմող լյուտեինը և զեակսանտինը, այն հարուստ են դարձնում C, A, B1, B2 վիտամիններով և ցինկով: Դդումը ևս պահպանում է օգտակար բաղադրիչները նույնիսկ ջերմամշակման ենթարկվելուց հետո:
Հնդկահավ, արևածաղկի սերմեր
Ցինկը նպաստում է աչքերի տեսողության պահպանմանը։ Դրա լավ աղբյուր են անճարպ միսը, ինչպիսին հնդկահավինն է, հատիկավոր մշակաբույսերը և արևածաղիկը, ինչպես նաև ծովախեցգետինը, ոստրեն և սարդինան:
Ձկնամթերք և ձկան յուղ
Այս մթերքները Օմեգա 3 ճարպաթթվի աղբյուր են և դարեր շարունակ օգտագօրծվում են տեսողության պահպանման և բարելավման նպատակով:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը: