Այս խառնուրդն ամեն տարի հազարավոր կյանքեր է փրկում. ինչո՞ւ են բժիշկները լռում այդ մասին
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾBlognews.am-ը գրում է.
1970 թվակնից մինչև վերջերս կատարված ավելի քան 20 լաբորատոր փորձերն ապացուցել են՝ կիտրոնը քայքայում է 12 տիպի քաղցկեղների բջիջները:
Այն կանխում է քաղցկեղային բջիջների մետաստազները, դա 10 000 անգամ ավելի ուժեղ է, քան այնպիսի դեղերը, ինչպիսին է ադրիամիցինը, նաև քիմիաթերապիան:
Ինչո՞ւ կիտրոնի հյութ
Կիտրոնի հյութը թթու է, բայց նյութափոխանակությունից հետո օրգանիզմի ներսում ալկալային միջավայր է ստեղծում: Այն մեղմացնում է մարսողական խնդիրները: Կիտրոնի հյութը նաև կանխում է երիկամներում քարերի առաջացումը, С և В վիտամինների բարձր պարունակությունը, բնական հականեխիչ է:
Կիտրոնը հակաքաղցկեղային հատկություններ ունի, նաև օգտագործվում է рН-ի մակարդակը հավասարակշռելու համար:
Ուժեղ հակամիկրոբային ազդեցություն
Կիտրոնի ուժեղ հակամիկրոբային ազդեցությունը կապված է վիտամին С-ի բարձր պարունակության հետ, որն ակտիվության լայն սպեկտր ունի բակտերիալ և սնկային վարակների դեմ:
Այն նաև կարող է օգնել վերացնել ներքին մակաբույծները և որդերը, նաև կարգավորել զարկերակային ճնշումը: Այն նաև հզոր հակադեպրեսանտ է, որն արդունավետորեն նվազեցնում է սթրեսի մակարդակը:
Խառնուրդի պատրաստումը՝
200 մլ կիտրոնի հյութը խառնեք 1 թ. գ. կերակրի սոդայի, ըստ ցանկության կարող եք խառնուրդը նոսրացնել թորած ջրով և ըմպելիքը պատրաստ է: Ավելի լավ արդյունքի համար այն պետք է օգտագործել նախաճաշից առաջ քաղցած վիճակում: