ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Ահա թե ինչից են շաուրման պատրաստում Հայաստանում՝ համն անհամեմատելի է Ռուսաստանում արտադրվածների հետ

ՖՈՏՈ

Gorodovoy.ru-ն գրում է, որ շաուրման, որը պատրաստում են Հայաստանում և Ռուսաստանում, ունեն միայն ընդհանուր անվանում: Հայկականը տարբերվում է թե՛ բաղադրությամբ, թե՛ պատրաստման եղանակով։ Այո, և համտեսելու դեպքում այն ավելի հյութալի և գունեղ է ստացվում:

Կիևում հոսպիտալացվել է շաուրմայից թունավորված 65 մարդ | ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ Հայկական  լրատվական գործակալություն

Հայաստանում միսը տապակվում է գրիլի վրա, ուստի ծխի հաճելի հոտ է գալիս և շաուրման շիշ քյաբաբի համ ունի։ Երկրորդ տարբերությունն այն է, թե որքան խնամքով է միջուկը փաթաթվում պիտա, կամ նույնն է լավաշ հացով: Միայն մի երկու պտույտ են անում, որ ընդամենը ոչինչ չընկնի։

Thumanyan shaurma snndi cancn aysor nshum e ir gortcuneuthyan 19-amyakeh |  Blog | Haykakan.top

Ռուսական արագ սննդի որոշ կետերում շաուրման «փաթաթում են» պիտա հացի տասնյակ շերտերով։ Այսպիսով, ստացվում է, որ մարդը պետք է ծամի չոր հաց: Բայց ամենակարևորն այն է, որ հայերը միջուկին չեն ավելացնում ո՛չ կետչուպ, ո՛չ մայոնեզ։ Դնում են խոզի միս, լոլիկ ու շատ կանաչի, և հյութը հոսում է մսից ու բանջարեղենից: Այս մասին գրել է «Շրջագայություն մոլորակով» Zen հեռագրային ալիքի հեղինակը։

GyumriLunch

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Կամո Խաչիկյանը

www.1or.am 

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular