Ահա թե ինչից են շաուրման պատրաստում Հայաստանում՝ համն անհամեմատելի է Ռուսաստանում արտադրվածների հետ
ՖՈՏՈGorodovoy.ru-ն գրում է, որ շաուրման, որը պատրաստում են Հայաստանում և Ռուսաստանում, ունեն միայն ընդհանուր անվանում: Հայկականը տարբերվում է թե՛ բաղադրությամբ, թե՛ պատրաստման եղանակով։ Այո, և համտեսելու դեպքում այն ավելի հյութալի և գունեղ է ստացվում:
Հայաստանում միսը տապակվում է գրիլի վրա, ուստի ծխի հաճելի հոտ է գալիս և շաուրման շիշ քյաբաբի համ ունի։ Երկրորդ տարբերությունն այն է, թե որքան խնամքով է միջուկը փաթաթվում պիտա, կամ նույնն է լավաշ հացով: Միայն մի երկու պտույտ են անում, որ ընդամենը ոչինչ չընկնի։
Ռուսական արագ սննդի որոշ կետերում շաուրման «փաթաթում են» պիտա հացի տասնյակ շերտերով։ Այսպիսով, ստացվում է, որ մարդը պետք է ծամի չոր հաց: Բայց ամենակարևորն այն է, որ հայերը միջուկին չեն ավելացնում ո՛չ կետչուպ, ո՛չ մայոնեզ։ Դնում են խոզի միս, լոլիկ ու շատ կանաչի, և հյութը հոսում է մսից ու բանջարեղենից: Այս մասին գրել է «Շրջագայություն մոլորակով» Zen հեռագրային ալիքի հեղինակը։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Կամո Խաչիկյանը