ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Սոխի կեղևով թեյ. իրական բուժարար

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Սոխի օգտակար հատկանիշների մասին շատերը գիտեն, սակայն ոչ բոլորը գիտեն դրա կեղևի օգտակար հատկանիշների մասին:
Պարզվում է, որ սոխի կեղևը պարունակում է կվարցետին՝ հակաօքսիդանտ, կենսական ակտիվ տարր, որը պատկանում է վիտամին P-ի խմբին:
Կվարցետինի հիմնական աղբյուր են խնձորը, սոխը, սխտորն ու կանաչ թեյը: Հաշվի առնելով կվարցետինի կարևոր դերը՝ այն պետք է ստանալ բոլոր հնարավոր աղբյուրներից:

Կվարցետինը բժշկության մեջ հայտնի է՝ որպես հզոր հակաքաղցկեղային միջոց: Կվարցետինն օգնում է կաթնագեղձերի և շագանակագեղձի, հաստ աղիի, թոքերի քաղցկեղի դեպքում, ուղեղի հիվանդությունների, լիմֆոսարկոմայի, լիմֆոգրանուլեմատոզի և լեյկոզի դեպքում:

Կվարցետինն ունի հակաբորբոքային և հակավիրուսային ազդեցություն:
Կվարցետինը դանդաղեցնում է այն գոյացությունների ի հայտ գալը, որոնք կարող են խթանել բրոնխիալ ասթմայի, խոցային կոլիտների, մաշկային տարբեր հիվանդությունների, ինչպես նաև դերմատիտի և փսորիազի զարգացումը:

Կվարցետինը լայնացնում է անոթները, ունի սպազմահանգստացնող ազդեցություն: Հետևաբար՝ այն հրաշալի օգնում է աթերոսկլերոզի, հեմատոլոգիական հիվանդությունների, ռևմատիզմի, ինֆեկցիոն հիվանդությունների դեպքում:
Կվարցետինը դանդաղեցնում է մաշկի ծերացման գործընթացը, նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:
Այնուամենայնիվ, այս ամենով սոխի կեղևի օգտակար հատկանիշները չեն սահմանափակվում:
Սոխի կեղևով թեյը պետք է խմել պատրաստելուց անմիջապես հետո, քանի որ երկար ժամանակ մնալուց հետո այն կորցնում է իր օգտակարությունը:
Թեյը պետք է պատրաստել հետևյալ կերպ՝ մի բուռ կեղևը լավ լվանալ և վրան եռացրած ջուր լցնել:
Կեղևի քանակն ընտրեք այնքան, որպեսզի թեյը բաց ոսկեգույն ստացվի: Քանի որ սոխի կեղևը տարբեր է, ապա հստակ չափաքանակը որոշելն անհնար է:
10 րոպե անց թեյը կարող եք խմել: Թեյը պետք է խմել երեկոյան քնելուց որոշ ժամանակ առաջ

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular