5 թունավոր մթերքներ, որոնք հաճախ ենք օգտագործում
ՖՈՏՈ1. Երկար պահպանվող կաթնամթերք
Մենք օգտագործում ենք պաստերիզացված կաթ, որը սառնարանում բաց վիճակում կարող է երկար ժամանակ պահպանվել: Մասնագետները պնդում են, որ կաթը, որը պահպանվում է 2 շաբաթից ավելի, կյանքի հետ դեռ համատեղելի է, իսկ եթե ավելի երկար է պահպանվում, նշանակում է, որ մթերքի փաթեթում առկա են հակաբիոտիկներ:
2. Ձմերուկ
Նախկինում ձմերուկը շուկայում հայտնվում էին օգոստոսի վերջից ոչ շուտ: Այժմ դրանք հասանելի են ողջ տարին, իսկ թունավորումների քանակն աճում է ուղիղ համեմատականությամբ այն բանի, որ անհասկացող սպառողներն իրենց հույս են տալիս չթունավորվել հունվարին քիմիայով աճեցված ձմերուկներից:
3. Հավ
Այսօր խանութներում հիմնականում վաճառվում են բրոյլերներ, որոնք ոչ մի կերպ չեն կարող աճեցվել առանց աճի հորմոնի: Ճտերը վիթխարի քանակությամբ կանացի, այդ թվում՝ պրոգեստերոնային հորմոններ են ստանում, այդ իսկ պատճառով՝ դրանց միսը շատ վտանգավոր է՝ հատկապես տղամարդկանց համար:
4. Հալած պանրիկներ
Կարծես թե սնման մշակույթն այնքան է փոխվել, որ հալած պանրիկներն անցյալի հիշողություն են թվում, սակայն իրականում մարդիկ շարունակում են դրանք մեծ քանակությամբ օգտագործել: Բժիշկների պնդմամբ՝ հալած պանրիկները ստամոքսում ամենևին չեն մարսվում:
5. Քաղցր գազավորված ըմպելիքներ
Քաղցր գազավորված ըմպելիքները շաքարի, քիմիայի և գազերի խառնուրդ են: Այս կոկտեյլը շատ արագ օրգանիզմում տարածում է վնասակար նյութերը և ակնթարթորեն թունավորում է առաջանցում, որը ոչ միշտ է հնարավոր լինում ախտորոշել: Հայտնի է, որ կոկա-կոլան հեռացնում է կրային նստվածքը և ժանգը: Պատկերացրե՛ք, թե ինչ է անում այն ստամոքսի հետ:
Իմիջիայլոց, փաթեթով հյութերը պակաս վնասակար չեն: Բնական դրանք անվանում են միայն արտադրողները, իսկ իրականում դրանք մաքուր քիմիա են: