Օրվա բաղադրատոմս. Բեզե առանց ձվի
ՖՈՏՈԲաղադրիչներ
- վանիլին - 0.25 թ/գդ
- աղ կիտրոնի - 0.25 թ/գդ
- շաքարավազ - 4 ճ/գդ
- ջուր - 750 մլ
- կտավատի սերմ - 4 ճ/գդ
- քացախ խնձորի - 0.5 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Կտավատի սերմերի վրա սառը ջուր ենք լցնում, դնում կրակին և հասցնում եռման: Այնուհետև մարմանդ կրակին սերմերը եփում ենք ևս 1 ժամ: Զանգվածն անցկացնում ենք մարլյայով, հովացնում և 2 ժամով տեղափխում սառնարան:
- Սառը զանգվածի մեջ լցնում են քկիտրոնի աղն ու քացախը և լավ հարում: Այնուհտետև ավելացնում ենք վանիլինինը և շաքարավազը ու ևս 10 րոպե հարում:
Բեզեն շրջանաձև լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ: - Թխում ենք նախօրոք 85 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 1 ժամ, ինչից հետո ջեռոցի ջերմաստիճանը հասցնում ենք 100-ի և թխում ևս 1 ժամ:
- Վայելում ենք: