ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Օրվա բաղադրատոմս. Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում

ՖՈՏՈ

Բաղադրիչներ

 

Պատրաստման եղանակ

  1. Ջեռոցը 230 աստիճան տաքացնում ենք: Կարտոֆիլը լավ մաքրում ենք, ցանկության դեպքում կեղևազրկում և երկայնակի կտրատում: Լցնում ենք սառը ջրով ամանի մեջ՝ ավելացնելով նաև սառույց: Թողնում ենք 30 րոպե, հետո հանում ենք ու թղթե սրբիչով չորացնում:
    tapakac-kartofil-jerocum-1
  2. Աղը, սխտորի փոշին, պապրիկան ու սև պղպեղը սեղմակով մեծ տոպրակի մեջ խառնում ենք: Կարտոֆիլը նույնպես լցնում ենք տոպրակի մեջ ու լավ թափահարում: Հետո լցնում ենք ¼ բաժակ ձիթայուղն ու նորից թափահարում, մինչև կարտոֆիլի բոլոր կտորները պատվեն խառնուրդով:
    tapakac-kartofil-jerocum-2
  3. Տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում, մեջը շարում կարտոֆիլի կտորներն ու թխում 40-50 րոպե, մինչև որ կարտոֆիլը դառնա դարչնագույն ու խրթխրթան:
    tapakac-kartofil-jerocum-3
  4. Քանի դեռ կարտոֆիլը եփվում է, թարմ մաղադանոսը մանրացնում ենք և վրան քերում պանիրը: Կարտոֆիլի կտորները տապակից դատարկում ենք պանրով ու մաղադանոսով ամանի մեջ և խառնում:
    tapakac-kartofil-jerocum-4
  5. Ահա և վերջ:
    tapakac-kartofil-jerocum-7
Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular