Ինչու է անհրաժեշտ ամեն օր սմբուկ օգտագործել
ՖՈՏՈՍմբուկը անհավանական ցածր կալորիականությամբ և դիետիկ մթերք է, որը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր։ Այն անհրաժեշտ է ներառել ամենօրյա սննդակարգում: Այս մասին հայտնում է allwomen.net.ua-ն։
Դիետոլոգները նիհարել ցանկացողներին խորհուրդ են տալիս սմբուկ օգտագործել, քանի որ այդ բանջարեղենի 100 գրամում առկա է ընդամենը 28 կկալ։
Սմբուկը դրականորեն է ազդում սրտանոթային համակարգի և արյունաստեղծ օրգանների աշխատանքի վրա։ Այդ հատկության համար այն պարտական է կալիումի բարձր պարունակությանը։
Բանջարեղենում պարունակվող ռեկորդային քանակությամբ մանրաթելերը հիանալիորեն օրգանիզմից դուրս են բերում տոքսիններն ու ավելորդ հեղուկը։
Սմբուկում պարունակվում են В խմբի վիտամիններ, վիտամին С, РР, ինչպես նաև միկրոտարրեր, ինչպիսիք են կալցիումը, կալիումը, մագնեզիումը, ֆոոսֆորը, երկաթը և նատրիումը։