ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Օրվա բաղադրատոմս. Շոկալադե էկլեր

ՖՈՏՈ

Բաղադրիչներ

 

Պատրաստման եղանակ

  1. Ջուրն ու կարագը լցնում ենք կաթսայի մեջ և տաքացնում՝ անընդհատ խառնելով: Զուգահեռաբար խառնում ենք ալյուրն ու կակաոն և երկու ջանգվածները միացնում իրար:
    shokolade-ekler
  2. Մարմանդ կրակին անընդհատ խառնում ենք և ստանում համասեռ զանգված, ինչից հետո կաթսան վերցնում ենք կրակին և հատ առ հատ ավելացնում ձվերը: Զանգվածը լավ հարում ենք:
    shokolade-ekler
  3. Խոհարարական պարկի օգնությամբ, յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ խմորից էկլերներ ենք ձևավորում և թխում 225 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե: Ժամանակը լրանալուն պես ջեռոցի տաքությունը հասցնում ենք 180-ի և թխում ևս 15 րոպե:
    shokolade-ekler
  4. Պատրաստում ենք կրեմը: Ձվի դեղնուցներն ու սպիտակուցները առանձնացնում ենք, դեղնուցները լավ հարում ենք: Առանձին հարում ենք սպիտակուցները և կիտրոնի աղ ավելացնում: Կարագը հալեցնում ենք, լցնում սպիտակուցային զանգվածի մեջ և լավ հարում ենք: Աստիճանաբար ավելացնում ենք շաքարավազը և հարում այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված: Այս ամենից հետո կրեմի մեջ ավելացնում ենք եղնուցային զանգվածը և կրկին մի քանի րոպե հարում:
    shokolade-ekler
  5. Էկլերների տակն անցքեր ենք անում և խոհարարական պարկի օգնությամբ լցնում կրեմը:
    shokolade-ekler
  6. Ահա այսպիսի արդյունք ենք ստանում:
    shokolade-ekler
  7. Ահա և վերջ:
    shokolade-ekler
Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular