Մթերքներ, որոնք անփոխարինելի են ատամների համար
ՖՈՏՈՄեծ քանակությամբ հեղուկ պարունակող խրթխրթան մթերքներին չի փոխարինի նույնիսկ ատամի մածուկը: Բանն այն է, որ պինդ հիմք ունեցող հում բանջարեղեններն ու մրգերն անհրաժեշտ է երկար ծամել, դրա արդյունքում նրանք ատամների համար այնպիսի դեր են կատարում, ինչպիսին սկրաբը մաշկի համար: Բացի այդ, այս գործընթացն իրենից ենթադրում է թքի արտադրություն, իսկ թուքը ոչնչացնում է սննդի մասնիկները, որոնք մնում են ատամների արանքում և պաշտպանում է էմալը մանրէներից:
Խնձորը, գազարը և նեխուրը հեռացնում են ատամնափառը և թարմացնում են շնչառությունը: Տանձը չեզոքացնում է բերանի խոռոչի բարձր թթվայնությունը:
Գլխավորը՝ մրգերն ու բանջարեղենները հում վիճակում օգտագործելն է: