ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Ամանորին ինչպես պատրաստել խոզի բուդը

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Անրաժեշտ է՝ խոզի բուդ -5 կգ

սխտոր – 15 ատամիկ

գազար -1 հատ

մանանեխ -2 ճաշի գդալ

պղպեղի հատիկներ -20 հատ

քրքում -1 թեյի գդալ

դափնու տերև

սև պղպեղ

աղ

Պատրաստման եղանակը՝ Խոզի բուդը պատառաքաղով ծակծկել, տեղ-տեղ դանակով անցք անել և մեջը խրել սխտորը, գազարը (շրջանաձև կտրատած) և հատիկ պղպեղը. 4-5 ժամ թողնել աղաջրում։ Այնուհետև դուրս բերել։

Համեմել մանանեխով, աղով ու համեմունքներով, տեղափոխել տապակի մեջ, կողքերը դափնու տերևներ շարել, ապա ծածկել փայլաթիթեղով։ Տապակի մեջ ջուր լցնել և 220° С ջեռոցում եփել 4 ժամ։

Վերջում հեռացնել փայլաթիթեղը եւ թողնել կարմրի 

 

 

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular