Միրգ, որը կօգնի այրել ճարպերն ու մաքրել օրգանիզմը շլակներից ու տոքսիններից. ինչպես ազատվել ավելորդ քաշից կիվիի օգնությամբ
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԿարճ ժամանակում մի քանի կիլոգրամ ավելորդ քաշից ազատվելու համար գոյություն ունեն բազմաթիվ մեթոդներ, սակայն դրանցից ոչ բոլորն են արդյունավետ ու անվնաս: Կիվիով դիետաներն այդ բազմաթիվ մեթոդներից են, սակայն ի տարբերություն մյուսների՝ այս դիետաներն իսկապես շատ արդյունավետ են: Ընդ որում՝ կիվին ոչ միայն չի վնասում, այլև նույնիսկ օգտակար է: Այս համեղ միրգն անչափ սննդարար և օգտակար է օրգանիզմի համար՝ հատկապես առավոտյան սոված փորին ուտելու դեպքում:
Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում կիվիով դիետաներ, որոնք կօգնեն շատ արագ մաքրել օրգանիզմը, այրել ավելորդ ճարպերն ու հագեցնել օրգանիզմն անհրաժեշտ վիտամիններով:
Կիվին պարունակում է կարնիտին՝ բուսական ծագման ճարպերն այրող միջոց, ինչպես նաև մանրաթելեր, վիտամին C, ֆլավոնոիդներ ու հակաօքսիդանտներ: Ընդ որում՝ այն ունի շատ ցածր կալորիականությունը, ուստի հիանալի միջոց է բեռնաթափման օր կազամակերպելու համար:
Առավոտյան սոված փորին մեկ հատ կիվի ուտելը շատ օգտակար է, սակայն միայն ստամոքսի խոցային հիվանդության ու գաստրիտի բացակայության դեպքում: Որոշ մարդիկ կիվի ուտում են առանց կեղևազրկելու, քանի որ այս մրգի կեղև նույնպես պարունակում է մի շարք օգտակար նյութեր ու մանրաթելեր: Չկեղևազրկված կիվին, իհարկե, ոչ բոլոր կուտեն, սակայն ամեն առավոտ ընդամենը մեկ կիվի ուտելն ուժ ու եռանդ կհաղորդի մարմնին ամբողջ օրվա համար:
Այս միրգն օգնում է մաքրել աղիները: Բացի այդ, իր պարունակած վիտամինների շնորհիվ այն նաև օգնում է չչարաշահել սննդամթերքն ու քիչ ուտել: Պարզվում է՝ շատ հաճախ մարդիկ անկառավարելի ախորժակ են ունենում օրգանիզմում որոշ նյութերի պակասի հետևանքով (օրինակ՝ ցինկի):
Կիվիով բեռնաթափման օր
Շաբաթական մեկ կամ առավելագույնը երկու անգամ կարելի է կազմակերպել բեռնաթափման օր, որի ընթացքում խորհուրդ է տրվում ուտել 6 հատ կիվի և խմել 1,5 լիտր անյուղ կեֆիր կամ առանց շաքարավազի և քաղցրացուցիչների յոգուրտ: Այս ընթացքում մարսողական համակարգը կհանգստանա, իսկ աղիները կմաքրվեն: Կիվիով բեռնաթափման օրվա ընթացքում կարելի է ազատվել մոտ 2 կգ ավելորդ քաշից:
Բեռնաթափման օրվա ընթացքում կարելի է խմել կոկտեյլներ: Կարելի է կեֆիրն ու կիվին խառնել կոտորակիչի օգնությամբ, մինչև դառնա համասեռ զանգված : Կարելի է նաև կոկտեյլը պատրաստելիս կիվիի փոխարեն օգտագործել նարինջ կամ հատապտուղներ, ինչը կօգնի օրվա սննդակարգն ավելի բազմազան դարձնել և ավելի հեշտ դիմանալ սննդի մեջ սահմանափակումներին: Ընդ որում՝ սննդակարգում կոկտեյլների առկայությունը ոչ մի կերպ չի ազդի բեռնաթափման օրվա արյունավետության վրա:
Կիվիով դիետաներ
Գոյություն ունեն նաև կիվիով դիետաներ, որոնք նույնպես հիանալի արդյունք են տալիս: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում կիվիով դիետայի երկու տարբերակ, որոնք նախատեսված են մեկ շաբաթվա համար և երկուսն էլ շատ արդյունավետ են:
Կիվիով կանաչ դիետա
Նախաճաշ
Նախաճաշին հարկավոր է պատրաստել աղցան 1 կապ հազարով, 1 հատ բուլղարական պղպեղով, 1 կիվիով և 2 ճյուղ կանաչ սոխով: Աղցանին կարելի է ավելացնել 1 ճ.գ. ֆրանսիական մանանեխ կամ կիտրոնի հյութ:
Լանչ
Նախաճաշից երկու ժամ անց հարկավոր է պատրաստել կոկտեյլ 1 կանաչ խնձորով, 1 կիվիով և 1 բանանով: Հարկավոր է բոլոր բաղադրիչները լցնել կոտորակիչի մեջ և խառնել, մինչև դառնա համասեռ զանգված: Եթե կոկտեյլ պատարստելու հնարավորություն չկա, ապա կարելի է պարզապես ուտել մրգեր:
Ճաշ
Ճաշի համար հարկավոր է 3 ճ.գ. վարսակի փաթիլներին ավելացնել մեկ բաժակ բնական յոգուրտ, մի բուռ չամիչ, մանր կտրատված մանդարին ու կիվի, այնուհետև թրմել վարսակը մոտ 15 րոպե, խառնել և վայելել համեղ ուտեստը:
Հետճաշիկ
Հետճաշիկին հարկավոր է պատրաստել մրգային աղցան: Կտրատել 1 բանանը, 1 խնձորը և 1 կիվի, ավելացնել մի բաժակ կեֆիր կամ յոգուրտ և լավ խառնել: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել նաև մի պտղունց դարչին:
Ընթրիք
Ընթրիքին անհրաժեշտ է եփել մի փոքր շագանակագույն բրինձ և պատրաստել շատ յուրահատուկ, սակայն անչափ համեղ ու սննդարար աղցան: 50 գրամ եփած շագանակագույն բրնձին հարկավոր է ավելացնել 1 հատ կիվի, 1 հատ խնձոր կամ տանձ, հազարի թերթիկներ և մի բաժակ կեֆիր:
Քնելուց առաջ
Քնելուց առաջ կարելի է ուտել 1 հատ նարինջ կամ խմել մի բաժակ կեֆիր:
Կիվիով սպիտակուցային դիետա
Նախաճաշ
Նախաճաշին անհրաժեշտ է պատրաստել շատ համեղ աղցան 100 գրամ խաշած շագանակագույն բրնձով, 1 հատ մանր կտրատված կիվիով, 1 հատ քերիչով մանրացրած խնձորով և 30 գրամ «Ֆետա» պանրով: Աղցանի հետ կարելի է ըմպել նաև մեկ բաժակ կանաչ թեյ:
Լանչ
Լանչն կարելի է ուտել 1 հատ բանան և 1 հատ կիվի: Հնարավորության դեպքում հարկավոր պատրաստել մրգային կոկտեյլ. անհրաժեշտ է կոտորակիչով լավ խառնել 1 կիվին, 1 բանանն ու 1 կիտրոնը, մինչև ստացվի համասեռ զանգված:
Ճաշ
Ճաշին հարկավոր է պատրաստել ևս մի հրաշալի աղցան: 150 գրամ հավի խաշած փափկամիսը, կես թուրինջն ու 2 հատ կիվին կտրատել, ավելացնել մի փոքր կանաչ սոխ, 1 հատ մանր կտրատած խաշած ձու և լավ խառնել: Աղցանն անհրաժեշտ է համեմել մի փոքր աղով, պղպեղով, կիտրոնի հյութով ու 1 ճ.գ. ձիթայուղով:
Հետճաշիկ
Պատրաստել աղցան ½ բանանով, 2 կիվիով, 1 թ.գ. չամիչով և 200 գրամ անյուղ ու ոչ քաղցր յոգուրտով: Ցանկության դեպքում նման աղցան կարելի է պատրաստել նաև կեֆիրով:
Ընթրիք
50 գրամ «Ֆետա» պանիրն ու 2 հատ կիվին կտրատել, ավելացնել 50 գրամ խաշած շագանակագույն բրնձին և լավ խառնել: Աղցանը համեմել 1 թ.գ. ձիթապտղի յուղով և մի փոքր ռեհանով:
Քնելուց առաջ
Քնելուց առաջ կարելի է խմել մեկ բաժակ անյուղ կեֆիր կամ յոգուրտ:
Նյութի աղբյուը՝ vrutmilife.com