Արդյո՞ք կարելի է խոզի կաշի ուտել. հիշեք մեկընդմիշտ
Իսկական գուրմանների համար սննդի համար ոչ պիտանի մսի և ենթամթերքի կտորներ գործնականում չկան։ Նույնիսկ խոզի կաշին ունի իր երկրպագուները, և նրանք դրա պատրաստման մի քանի բաղադրատոմսեր գիտեն, հաղորդում է Sports.kz-ը Glavred.info-ին հղումով։ Պետք չէ պարզապես դեն նետել խոզի կաշին, քանի որ այն հարուստ է օգտակար միկրոէլեմենտներով և գնահատվում է իր վիտամինային և հանքային հատկություններով։ Բացի դա վաղուց է հայտնի, որ խոզի կաշին ներառված է միանգամից մի քանի բաղադրատոմսերի մեջ, և դա ոչ առանց պատճառի։
Իսկ ի՞նչ կա խոզի կաշվի մեջ
-խոլին
-RR, N, E, B1, B2, B5, B6, B9, B12 վիտամիններ
-հանքանյութեր ֆոսֆոր
-կալիում
-ծծումբ
-քլոր
-նատրիում
-մագնեզիում
-կալցիում
-երկաթ
Ի՞նչ կարելի է պատրաստել խոզի կաշվից
Նույնիսկ եթե դուք երբեք խոզի կաշի չեք պատրաստել, մի նետեք այն: Պարզապես պետք է մեկ անգամ փորձել նրանով բաղադրատոմսերը, և միգուցե՞ դրանք դառնան ձեր սեղանի սովորական ուտեստները: Խոհարարները գիտեն շատ բաղադրատոմսեր, որոնցում օգտագործում են խոզի կաշի: Օրինակ, դրանք օգտագործվում են հետևյալ ուտեստների պատրաստման մեջ.
-զելցա
-ժաժիկ
-խվե
-կորեական նախուտեստներ
-կծու ասիական ոճով ուտեստներ
-չիպսեր (համեղ տապակած շատ համեմունքներով)
Որքա՞ն ժամանակ է պահանջվում խոզի կաշին եփելու համար
Խոզի կաշին պատրաստելու համար նախ պետք է այն առանձնացնել ճարպից։ Այնուհետև, անհրաժեշտության դեպքում, մաքրել և հեռացնել կեղտը: Այնուհետև խոզի կաշին կտրում են մինչև 6 սանտիմետր լայնությամբ շերտերով, եռացնում են, ապա ջուրը թափում։ Դրանից հետո կաշվի վրա լցնում են մաքուր եռման ջուր, ավելացնում սոխի կեղևներ և եփում մոտ երկու ժամ, մինչև փափկի: Անհրաժեշտության դեպքում խոզի կաշին կարելի է նաև կրակի վրա տապակել: Եփելու վերջում թողնում են, որ կաշին մի փոքր սառչի։ Դրանից հետո կարելի է դրանից լապշա կտրատել կամ ռուլետներ փաթաթել։ Կարելի է նաև ավելացնել մանր կտրատած սխտոր կամ աղացած պղպեղ։ Ձևավորված արտադրանքը սառնարանում դնում են բեռի տակ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Կամո Խաչիկյանը