Կտավատի սերմի օգտակար հատկությունները
ՖՈՏՈԿտավատի սերմերը հարյուրավոր տարիներ եղել են բազմաթիվ մարդկանց սննդակարգի կարևոր բաղադրիչ: Այս ապրանքատեսակը կարող ես համադրել բազմաթիվ տարբեր բաղադրիչների հետ՝ դրանով հարստացնելով քո կերակուրը:
Ահա թե ինչպես է կտավատն ազդում քո մարմնի վրա.
Այն հարուստ է օմեգա 3 ճարպային թթուներով, որոնք հրաշալի ազդեցություն են ունենում մարմնի ամբողջական առողջության վրա:
Կտավատը կարող է նվազեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը մինչև 50%-ով:
Այս սերմերը կարող են նաև նվազեցնել ճարպերի մակարդակը մինչև անգամ 60%-ով:
Կտավատը ունենում է կանխարգելիչ ազդեցություն դիաբետի պարագայում և կարգավորում է արյան շաքարի մակարդակը:
3 ճաշի գդալ կտավատը պարունակում է այնքան օմեգա 6 և օմեգա 9 ճարպային թթուներ, որքան կես կիլոգրամ ձուկը:
Կտավատի սերմերը հարուստ են մանրաթելերով և արդյունավետ կերպով դրական ազդեցություն են ունենում մարսողության գործընթացի վրա: