Կարտոֆիլի հյութը բուժում է մի շարք հիվանդություններ, գաստրիտ, ստամոքսի խոց և այլն. ինչպես պետք է այն կիրառել
ՖՈՏՈԿարտոֆիլն ուժեղ բուժական հատկություններ ունի, և մարդիկ այն կիրառել են հարյուրավոր տարիներ:Տարբեր հիվանդությունների բուժման համար հատկապես օգտակար է կարտոֆիլի հյութը:
Հյութ պատրաստելու համար պետք է լվանալ կարտոֆիլը, հեռացնել կեղևն ու կանաչ հատվածները և հյութաքամել: Հյութը պետք է ըմպել թարմ պատրստած վիճակում: Համը փոքր ինչ քաղցրացնելու համար կարելի է ավելացնել, խնձորի, գազարի հյութ կամ մեղր:
Առողջարար հատկությունները
Գաստրիտի ժամանակ մեկ թեյի գդալ կարտոֆիլի հյութը մի քիչ ջրի հետ խառնեք և խմեք ուտելուց կես ժամ առաջ: Ստամոքսի խոցի դեպքում 50 մլ կարտոֆիլի հյութը խմեք առավոտյան` ուտելուց առաջ, ինչպես նաև 50 մլ լանչից և ճաշից առաջ:
Արյան շաքարի դեպքում այն պետք է խմել ամեն օր: Քաղցկեղի պարագայում կարտոֆիլի հյութը թերապիայի մի մաս է կազմում: