Ինչ է իրականում անհրաժեշտ օրգանիզմին, եթե մարդն անընդահատ քաղցր կամ թթու մթերքի կարիք է ունենում
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԵթե մարդը ցանկանում է ուտել շոկոլադ, ապա նրա օրգանիզմն ունի մագնեզիումի կարիք: Այս տարրի պակասը լրացնելու համար հարկավոր է սննդակարգում ներառել ընկուզեղեն, արևծաղկի սերմեր, մրգեր և լոբազգիներ:
Անընդհատ հաց ուտելու ցանկությունը պայմանավորված է լինում ազոտի պակասով: Այս դեպքում հարկավոր է օգտագործել սպիտակուցներով հարուստ մթերք՝ ձուկ, միս, ընկուզեղեն և այլն:
Քաղցրակերությունը սովորաբար պայմանավորված է լինում գլյուկոզայի պակասով, ուստի հարկավոր է օգտագործել ավելի շատ մեղր, քաղցր բանջարեցեն, հատապտուղներ ու մրգեր:
Յողոտ սնունդ օգտագործելու ցանկությունն առաջանում է կալցիումի դեֆիցիտի հետևանքով: Կալցիումով հարուստ մթերք են բրոկոլին, լոբազգիները, պանիրը, քունջութը և այլն:
Անընդհատ պանիր ուտելու ցանկությունը վկայում է, որ օրգանիզմին հարկավոր է կալցիում ու ֆոսֆոր: Այս խնդրից կարելի է ազատվել բրոկոլիի, կաթի ու կաթնաշոռի օգնությամբ:
Ապխտած մթերք ուտելու ցանկությունը կարող է պայմանավորված լինել խոլեստերինի պակասով, որը կարելի է լրացնել ավոկադոյի, կարմիր ձկան, ընկուզեղենի և ձիթապտուղների օգնությամբ:
Եթե մարդն անընդհատ ուզում է ուտել թթու սննդամթերք, ապա նրա մոտ կա վիտամի C-ի դեֆիցիտ: Հարկավոր է սննդակարգը հարստացնել վիտամին C-ով հարուստ մթերքով: Կարելի է օգտագործել կիտրոն, լորամիրգ, կիվի, ելակ, մասուր, բրյուսելյան կաղամբ և այլն:
Նյութի աղբյուրը՝ econet.ru