ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Այսպես անում են էլիտար ռեստորաններում. 11 հնարք, որոնք մրգերը երկար ժամանակ թարմ կպահեն

ՖՈՏՈ

Սառնարանում պահվող բանջարեղենն ու միրգը ժամանակից շուտ դեն նետելուց խուսափելու համար հետևիր այս պարզ խորհուրդներին:

Սառնարանում մթերքները պահելու ձևը

1. Բուլղարական պղպեղ

Ամեն պղպեղն առանձին փաթաթիր թղթե անձեռոցիկով:

2. Ելակ

Ելակի ամանի տակ մի քանի անձեռոցիկ դիր:

3. Սմբուկ

Պետք է պահել սառնարանում՝ շարելով մի շարքով և պարկացուով ծածկելով: Սմբուկը թարմ է մնում մեկ ամսից ոչ ավել:

4. Վարունգ

Բանջարեղենի մասում վարունգն առանց խնդրի պահվում է 3-4 օր: Այդ ժամկետը մինչև 10 օր երկարաձգելու համար բավարար է վարունգը տեղավորել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ (տոպրակը չի կարելի փակել) և ծածկել խոնավ թանզիֆով:

5. Լոլիկ

Պետք է պահել բանջարեղենի բաժնում: Վրայից կոթեր դնելով և ամեն շերտի վրա թուղթ դնելով՝ կկարողանաս պահպանման ժամկետը երկարաձգել մինչև 10 օր:

6. Գազար

Պահպանման ժամկետը մինչև 14 օր երկարաձգել կարելի է սովորական ջրով: Մաքուր տարայի մեջ հեղուկ լցրու և մեջը դիր լվացած գազարը:

7. Բողկ

Կարելի է պահպանել մինչև 7 օր: Պետք է պոլիէթիլենային կափարիչով մաքուր ապակե տարա և մի քիչ ջուր պատրաստել: Նախ՝ ապակե տարայի մեջ 2 ճ/գ ջուր լցրու, հետո դիր բանջարեղենը և կափարիչով փակիր տարան:

8. Ավոկադո

Եթե չհասած է, դիր թղթե տոպրակի մեջ և թող մի քանի օր հասնի սենյակային ջերմաստիճանում: Երբ հասնի, դիր փակվող տոպրակի մեջ, ապա՝ սառնարան:

9. Ծնեբեկ

Թարմ ծնեբեկը դիր ջրով բաժակի մեջ, հետո՝ սառնարան:

10. Բրոկոլի և ծաղկակաղամբ

Թարմ բանջարեղենը դիր ջրի մեջ, ծածկիր խոնավ սրբիչով: Մի մոռացիր ջուրը պարբերաբար փոխել:

11. Նեխուր

Պահիր սառնարանում՝ կերակրի փայլաթիթեղով փաթաթված:

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular