Այսպես անում են էլիտար ռեստորաններում. 11 հնարք, որոնք մրգերը երկար ժամանակ թարմ կպահեն
ՖՈՏՈՍառնարանում պահվող բանջարեղենն ու միրգը ժամանակից շուտ դեն նետելուց խուսափելու համար հետևիր այս պարզ խորհուրդներին:
Սառնարանում մթերքները պահելու ձևը
1. Բուլղարական պղպեղ
Ամեն պղպեղն առանձին փաթաթիր թղթե անձեռոցիկով:
2. Ելակ
Ելակի ամանի տակ մի քանի անձեռոցիկ դիր:
3. Սմբուկ
Պետք է պահել սառնարանում՝ շարելով մի շարքով և պարկացուով ծածկելով: Սմբուկը թարմ է մնում մեկ ամսից ոչ ավել:
4. Վարունգ
Բանջարեղենի մասում վարունգն առանց խնդրի պահվում է 3-4 օր: Այդ ժամկետը մինչև 10 օր երկարաձգելու համար բավարար է վարունգը տեղավորել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ (տոպրակը չի կարելի փակել) և ծածկել խոնավ թանզիֆով:
5. Լոլիկ
Պետք է պահել բանջարեղենի բաժնում: Վրայից կոթեր դնելով և ամեն շերտի վրա թուղթ դնելով՝ կկարողանաս պահպանման ժամկետը երկարաձգել մինչև 10 օր:
6. Գազար
Պահպանման ժամկետը մինչև 14 օր երկարաձգել կարելի է սովորական ջրով: Մաքուր տարայի մեջ հեղուկ լցրու և մեջը դիր լվացած գազարը:
7. Բողկ
Կարելի է պահպանել մինչև 7 օր: Պետք է պոլիէթիլենային կափարիչով մաքուր ապակե տարա և մի քիչ ջուր պատրաստել: Նախ՝ ապակե տարայի մեջ 2 ճ/գ ջուր լցրու, հետո դիր բանջարեղենը և կափարիչով փակիր տարան:
8. Ավոկադո
Եթե չհասած է, դիր թղթե տոպրակի մեջ և թող մի քանի օր հասնի սենյակային ջերմաստիճանում: Երբ հասնի, դիր փակվող տոպրակի մեջ, ապա՝ սառնարան:
9. Ծնեբեկ
Թարմ ծնեբեկը դիր ջրով բաժակի մեջ, հետո՝ սառնարան:
10. Բրոկոլի և ծաղկակաղամբ
Թարմ բանջարեղենը դիր ջրի մեջ, ծածկիր խոնավ սրբիչով: Մի մոռացիր ջուրը պարբերաբար փոխել:
11. Նեխուր
Պահիր սառնարանում՝ կերակրի փայլաթիթեղով փաթաթված: