ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Օրվա բաղադրատոմս. Կարտոֆիլով և խոզի մսով պիրոգ

ՖՈՏՈ

Բաղադրիչներ

 

Պատրաստման եղանակ

  1. Կարագը հալեցնում ենք, ավելացնում տաք կաթն ու սոդան: Կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրն ու աղը: Խմոր ենք հունցում, գնդում, ինչից հետո էլ ծածկում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և թողնում հանգստանա:
    kartofilov-pirog
  2. Կարտոֆիլը կեղևազրկում ենք և խորանարդիկների բաժանում:
    kartofilov-pirog
  3. Խոզի միսը նույնպես խորանարդիկներով կտրատում ենք, ավելացնում մանր կտրատած սոխն ու սամիթը: Աղ ու պղպեղ ենք ցանում և միջուկը խառնում:
    kartofilov-pirog
  4. Խմորը 2՝ մեծ և փոքր մասերի ենք բաժանում: Մեծ խմորը գրտնակում ենք, դնում բուսայուղապատ ձևամանի մեջ և լցնում ենք միջուկը:
    kartofilov-pirog
  5. Փոքր խմորը նույնպես գրտնակում ենք և դնում պիրոգի վրա: Հիմքի խմորը վեր ենք բարձրացնում և կողքեր ձևավորելով ծածկում ծայրերը: Պիրոգի վրա հարած ձու ենք քսում:
    kartofilov-pirog
  6. 40-50 րոպեով տեղափոխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
    kartofilov-pirog
  7. Ահա և վերջ:
    kartofilov-pirog
Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular