ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Օրվա բաղադրատոմս. Հավի մսով տորտիլյա

ՖՈՏՈ

Բաղադրիչներ

 

Պատրաստման եղանակ

  1. Պատրաստում ենք տորտիլյան: Կարագը հալեցնում ենք, մեջն աղ ենք գցում, լցնում ենք ալրային զանգվածի մեջ և լավ խառնում: Այնուհետև կամաց-կամաց ավելացնում ենք ջուրը (ըստ անհրաժեշտության) և խմոր հունցում:
    havi-msov-tortilya-1
  2. Խմորից ձվի չափ գնդիկներ ենք ձևավորում, ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով և 1 ժամ հանգիստ թողնում:
    Պատրաստում ենք հավի մսով միջուկը: Տերիյակի սոուսն ու բուսայուղը խառնում ենք, ավելացնում ենք ճզմած սխտորը, պղպեղն ու կոճապղպեղը:
    havi-msov-tortilya-1
  3. Հավի կրծքամիսը մանր կտորներով կտրատում ենք, ավելացնում կտրատած սոխը, սոուսը և լավ խառնում ենք: Այնուհետև ծածկում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և 15 րոպե թողնում, որ մարինացվի:
    havi-msov-tortilya-1
  4. Պատրաստում ենք պանրային սոուսը: Թթվասերը հասցնում ենք եռման, ավելացնում մաղով անցկացրած պանիրը և լավ խառնում: Այնուհետև լցնում ենք ալրային զանգվածը և կրկին լավ խառնում: Ահա և վերջ:
    havi-msov-tortilya-1
  5. Բուսայուղապատ ձևամանի մեջ լցնում ենք հավի կրծքամիսը, մարինադը ու տապակում:
    havi-msov-tortilya-1
  6. Խմորները գրտնակում ենք և տապակում երկու կողմից՝ առանց բուսայուղ:
    havi-msov-tortilya-1
  7. Տորտիլյաների վրա պոնրային սոուս ենք քսում, վրան լցնում կտրատած վարնունգ,լոլիկ և հազարի թերթերը: Այնուհետև լցնում ենք միսը և վրան շարում ենք տաքդեղը:
    havi-msov-tortilya-1
  8. Տորտիլյան միացնում ենք փայտիկով և մատուցում:
    havi-msov-tortilya-1
Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular