ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Շիֆոնե բիսկվիտ: Խելահեղ համեղ, թեթև, նուրբ՝ իսկական շիֆոն. Պատրաստվում է շատ արագ և հեշտ

ՖՈՏՈ

Այն բոլորովին չոր չէ, ուստի կրեմի կարիք չի զգացվի:

Բաղադրիչներ

✓ Ալյուր— 1 բաժակ

✓ Հավկիթ — 5 հատ

✓Հավկիթ(միայն դեղնուցը) — 1 հատ

✓ Շաքարավազ — 1 բաժակ

✓ Փխրեցուցիչ— 2,5 թ/գ

✓ Աղ— մի պտղունց

✓Ջուր— 140 մլ

✓ Կիտրոնաթթու — 1/4թ/գ

✓ Ձիթապտղի յուղ — 90 մլ

 

Պատրաստման եղանակը

  1. Վերցնում ենք հավկիթները և առանձնացնում դեղնուցը սպիտակուցից
  2. Խառնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, 150 գր. շաքարավազը:
  3. Փոքրիկ անցք ենք անում ալյուրի մեջ և այնտեղ լցնում ենք դեղնուցները, ապա ավելացնում ջուր: Խառնում ենք: Ավելացնում ենք ձիթապտղի յուղը:

4.Խառնում ենք գդալով, իսկ հետոհարիչով, մինչև կդառնա միաձույլ զանգված:

  1. Հարում ենք 5 ձվի սպիտակուցները այնքան, մինչև կստացվի կայուն փրփուր:
  2. Դանդաղ լցնում ենք կիտրոնաթթուն, խարում ենք, ապա ավելացնում ենք մնացած շաքարավազը և կրկին հարում ենք, մինչև ստացվի խիտ զանգված:
  3. Սպիտակուցները ավելացնում ենք խմորին և դանդաղ ու խնամքով խառնում ենք սիլիկոնե փայտիկով:
  4. Ջեռոցը ջերմաստիճանը հասցնում ենք 180 աստիճանի: Ամանի մեջ դնում են յուղաթուղթը և վրան լցնում խմորը:

 

  1. Եփում ենք այն 45 րոպե: Եփելուց հետո թողնում ենք բիսկվիտը մի փոքր սառչի, ապա մատուցում:
  2. Այս բիսկվիտը պահպանվում է մեկ շաբաթ: Միայն հարկավոր է այն փաթաթել թղթով:

Բարի ախորժակ:

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular