Շիֆոնե բիսկվիտ: Խելահեղ համեղ, թեթև, նուրբ՝ իսկական շիֆոն. Պատրաստվում է շատ արագ և հեշտ
ՖՈՏՈԱյն բոլորովին չոր չէ, ուստի կրեմի կարիք չի զգացվի:
Բաղադրիչներ
✓ Ալյուր— 1 բաժակ
✓ Հավկիթ — 5 հատ
✓Հավկիթ(միայն դեղնուցը) — 1 հատ
✓ Շաքարավազ — 1 բաժակ
✓ Փխրեցուցիչ— 2,5 թ/գ
✓ Աղ— մի պտղունց
✓Ջուր— 140 մլ
✓ Կիտրոնաթթու — 1/4թ/գ
✓ Ձիթապտղի յուղ — 90 մլ
Պատրաստման եղանակը
- Վերցնում ենք հավկիթները և առանձնացնում դեղնուցը սպիտակուցից
- Խառնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, 150 գր. շաքարավազը:
- Փոքրիկ անցք ենք անում ալյուրի մեջ և այնտեղ լցնում ենք դեղնուցները, ապա ավելացնում ջուր: Խառնում ենք: Ավելացնում ենք ձիթապտղի յուղը:
4.Խառնում ենք գդալով, իսկ հետոհարիչով, մինչև կդառնա միաձույլ զանգված:
- Հարում ենք 5 ձվի սպիտակուցները այնքան, մինչև կստացվի կայուն փրփուր:
- Դանդաղ լցնում ենք կիտրոնաթթուն, խարում ենք, ապա ավելացնում ենք մնացած շաքարավազը և կրկին հարում ենք, մինչև ստացվի խիտ զանգված:
- Սպիտակուցները ավելացնում ենք խմորին և դանդաղ ու խնամքով խառնում ենք սիլիկոնե փայտիկով:
- Ջեռոցը ջերմաստիճանը հասցնում ենք 180 աստիճանի: Ամանի մեջ դնում են յուղաթուղթը և վրան լցնում խմորը:
- Եփում ենք այն 45 րոպե: Եփելուց հետո թողնում ենք բիսկվիտը մի փոքր սառչի, ապա մատուցում:
- Այս բիսկվիտը պահպանվում է մեկ շաբաթ: Միայն հարկավոր է այն փաթաթել թղթով:
Բարի ախորժակ: