ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Գիտեի՞ք, որ կան մթերքներ, որոնք առաջացնում են մարմնի տհաճ հոտ

ՖՈՏՈ

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ անմիջական կապ կա ընդունած սննդի և քրտնարտադրության միջև: Orer.am-ը կներկայացնի այն մթերքները, որոնք կարող են մարմնի տհաճ հոտ առաջացնել.

Լոլիկ. Քրտնքի հոտի վրա ազդում են լոլիկի մեջ պարունակվող կարոտինոիդները: Այնպես որ չափավոր եղեք դրանց օգտագործման մեջ:

Картинки по запросу помидоры картинки

Կաթ. Կան մարդիկ, որոնք չեն մարսում կաթը, այդ պատճառով էլ մարմնից տհաճ հոտ կարող է գալ: Եթե այդպիսի խնդիր չունեք, համարձակորեն կարող եք խմել այն: 

Ձուկ. Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A, որոշ տեսակներ շատ հարուստ են խոլինով [ վիտամին B4], որը քրտնքին ձկան հոտ է հաղորդում:

Կաղամբ. Ծաղկակաղամբը, բրոկկոլին, սովորական կաղամբը շատ օգտակար մթերքներ են, սակայն չափավորեք դրանց օգտագործումը:

Սոխ և սխտոր. Իհարկե վամպիրներ գոյություն չունեն, սակայն բոլորիս էլ հայտնի է, որ նրանք մահանում են սխտորից: Սոխը և սխտորը հավաքում են այնպիսի նյութեր, որոնք արտազատվում են քրտնքի և թոքերի միջոցով:

Ծնեբեկ. Այն շատ հարուստ է օգտակար նյութերով, սակայն իմացեք, որ այն կարող է քրտնքին տհաճ հոտ հաղորդել: Հին ժամանակներում որսորդները ծնեբեկն օգտագործում էին,որպիսի սեփական մարմնի հոտը չզգացվի:

Картинки по запросу спаржа фото

 

Կարմիր միս. Այս մթերքի օգտագործումը շաբաթը 2 անգամից ավելի, բացասական է ազդում մարմնի հոտի վրա,դա հաստատում են շատ հետազոտություններ:

Թեյ և սուրճ. Սև թեյը և սուրճը բարձրացնում են ստամոքսի թթվայնությունը, չորացնում են բերանի խոռոչը, որի հետևանքով բերանից տհաճ հոտ է գալիս: Երկու ըմպելիքներն էլ գրգռիչ ազդեցություն ունեն կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա, որն էլ ուժեղացնում է քրտնարտադրությունը:  

Картинки по запросу кофе и чай картинки     

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular