ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Բազմաթիվ պատճառներ, որպիսի երբեք դեն չնետեք նարնջի կեղևը

ՖՈՏՈ

Շատ տնային տնտեսուհիներ պարզապես դեն են նետում նարնջի կեղևը՝ չիմանալով, որ այն կարելի է օգտագործել տարատեսակ ուտեստների, քաղցրավենիքների պատրաստման մեջ և ոչ միայն..

Նարնջի կեղևը լայն կիրառություն ունի խոհանոցում. Նրանից պատրաստում են մուրաբա, ջեմ, չիր, սպիրտային և ոչ սպիրտային ըմպելիքներ: Բացի այդ, նրանով կարելի է փոխարինել արհեստական համային հավելումները: Դարչինի, վանիլինի հետ միասին ավելացնում են կեքսերի, բիսկվիտների, ժելեի, մուսսի և այլ աղանդերների մեջ: Շատ տնային տնտեսուհիներ այն օգտագործում են սուպերի, սոուսների, աղցանների մեջ:

Картинки по запросу апельсиновая кожура

Նարնջի կեղևը կարող է նաև օդը թարմացնող հիանալի միջոց հանդիսանալ. Անհրաժեշտ է պարզապես եռացնել ջուրը, ավելացնել մեխակ, դարչին և նարնջի կեղև: Այն նաև կիրառվում է մոծակների և մրջյունների դեմ պայքարում, պարզապես դրեք այն անկյուններում: Քչերը գիտեն, որ նարնջի կեղևը վանում է կատուներին: Եթե ունեք կատու, որը փչացնում է ձեր տնային բույսերը, ապա դրանց կողքին դրեք նարնջի կեղևի կտորներ և կատուն այլևս մոտ չի գա:

Похожее изображение

Նարնջի կեղևով կարելի է պատրաստել հոյակապ թեյ. Եռման ջուրը լցնում ենք կեղևի վրա, թողնում 10 րոպե, այնուհետև ջուրը թափում, իսկ կեղևը դնում տարրայի մեջ, վրա ավելացնում ոչ մեծ քանակությամբ ջուր, եռացնում: Ստացված ըմպելիքն ավելացնում ենք նախօրոք թրմված թեյին, ավելացնում շաքարավազ կամ մեղր, ըստ ճաշակի: Այս եղանակով պատրաստված թեյը ոչ միայն համեղ է, այլ նաև շատ օգտակար: Նարնջի կեղևը հարուստ է բազմաթիվ եթերային յուղերով, վիտամիններով և միկրոէլեմենտներով, բարձրացնում է աշխատունակությունը, արյան մեջ նվազեցնում է խոլեստերինի քանակը, չեզոքացնում է վնասակար նյութերը, կարգավորում է աղիքային միկրոֆլորան:

Картинки по запросу чай из апельсиновая кожуры

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular